Actie Hart voor natuur

Zondagmiddag hebben we in Birkhoven op vreedzame wijze actie gevoerd tegen de bezuinigingsplannen die ons nieuwe kabinet heeft. Natuur en landschap moeten 40 % inleveren. Wat dat gaat betekenen is nog in de verste verte niet te overzien, maar de gevolgen zullen rampzalig zijn.

Daarom is de actie Hart voor natuur gestart: hier is de website.

Op 130 plaatsen in Nederland wordt vandaag het publiek geinformeerd over de gevolgen van de bezuinigingen. Op 19 en 20 februari zullen de acties een vervolg krijgen.

2011-01-02 Birkhoven: Actie Hart voor natuur

Martijn Bergen, onze boswachter, en Ron Blom, hoofd terreinbeheer, waren van 1 tot 3 uur op de parkeerplaats present, samen met de twee zoons van Ron, Wilma en Dick, Eric, en een vertegenwoordiger van de Vlinderstichting, om alle bezoekers een vrijkaartje voor de natuur te geven.
Maar heel weinig mensen blijken te beseffen dat het niet vanzelfsprekend is dat men gratis het bos kan bezoeken. “Maar dit bos is toch altijd gratis?” Zo’n actie is als bewustwordingsactie bepaald niet overbodig.

2011-01-02 Birkhoven: Actie Hart voor natuur

Alle 445 bezoekers die in die tijd het bos betraden werden welkom geheten en geinformeerd over de dreigende ontwikkelingen. Dat leverde heel wat verbaasde gezichten op, maar vooral veel hartverwarmende reacties. Als je zo een tijdje staat te flyeren, lijkt het ongeveer onmogelijk dat er nog mensen zijn die dit regeringsbeleid steunen. Het is opvallend dat enerzijds heel weinig mensen er benul van blijken te hebben wat de gevolgen van de bezuinigingsplannen zijn, terwijl anderzijds iedereen zich uitspreekt tegen dit soort gevolgen.

2011-01-02 Birkhoven: Actie Hart voor natuur

Natuurlijk waren er ook veel honden. We schatten minstens 200. Voorzover we daarmee hebben gesproken, waren ook die tegen de bezuinigingen.

Advertenties

Over Dick Bos

Wilt u meer over mij weten? Lees dan (als we in Nieuw-Zeeland zijn) ons blog "wvendb (in nz)" of: mijn blog "dickbos" (in origineel steenkool-Engels), of ons blog "hackfalls" (idem) - alles op wordpress. U kunt ook eens kijken naar mijn bijdragen op wikipedia-nl. (Gebruiker:Dick_Bos)
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s