Vogelkers uit het Dierenpark

Het is nu een prima tijd voor de bestrijding van de Amerikaanse vogelkers. In een groot deel van Birkhoven hebben we al veel verwijderd en moeten we nu vooral zorgen dat het niet terugkomt. Er ligt nog overal zaad in het bos dat op een gegeven moment zou kunnen ontkiemen. De vogels zorgen ook nog dat er weer nieuwe zaden gedropt worden. We hadden eerdere jaren al gezien dat er ook in het DierenPark veel vogelkers staat. Niet alleen maar kleine boompjes, maar ook de nodige exemplaren die volop bessen hebben. Enige tijd geleden zijn de contacten gelegd en afgelopen maand was het dan zover: Wij ‘mogen’ de prunus bij de buren verwijderen.

Met gereedschap én fietsen het DierenPark in

Nee, die vogelkersen staan niet bij de Siamangs of bij de olifanten, nee ze staan vooral langs de buitenranden, op de parkeerplaats en in het Dinobos. De parkeerplaats hebben we inmiddels gehad en van de buitenrand hebben we ook al een behoorlijk lap gedaan. Daar gaan we volgende week mooi mee verder. Maar dan nog het Dinobos, daar mogen de vogelkersen eigenlijk niet weg. Het struweel is zo dicht, dat is lekker spannend voor de kinderen! Daar moeten we nog wel eens over spreken, we willen daar toch wel de zaadbomen verwijderen, dan komen er tenminste niet nóg meer vogelkersen bij.

Het was vandaag erg warm, gelukkig konden we werken in de schaduw van de eiken en de dennen. We hoopten, net als verleden week, weer op het concert van de Siamangs, maar mogelijk vonden zij het ook te warm, ze lieten zich niet horen. Dus genoten we de hele morgen van het grommen, brullen en boeren van de dinosaurussen, vermengd met het geluid van enthousiaste kinderen.
Op de terugweg naar de hoofdingang kronkelde er een ca 80 cm grote ringslang over het pad.

NB: ik kreeg pas te horen dat ik iets meer ‘close up’ moest fotograferen en dat heb ik geprobeerd.

John, vrijwilliger van de veldwerkgroep.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in DierenPark Amersfoort en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s