Maandag 29 augustus: informatie-avond over “Westelijke ontsluiting”

Maandag 29 augustus vindt in ‘Het Nieuwe Eemland’, Daam Fockemalaan 12, Amersfoort, van 17:00 – 19:00 uur een inloopbijeenkomst plaats over de “Westelijke ontsluiting”.

Er wordt al vele jaren gesproken over de ontsluiting van het westelijke deel van Amersfoort. Volgens sommige automobilisten zou die onvoldoende zijn. Amersfoort is aan drie kanten omringd door autosnelwegen en wat daar op lijkt. En sommige mensen zijn pas tevreden als de stad aan vier kanten omgeven is door vierbaans-autowegen waar 80 km per uur gereden kan worden. Anderen vinden het niet nodig, om het laatste strookje, waar je nog zonder al te grote problemen van de stad op de Heuvelrug kunt komen, ook nog af te sluiten. Met de drukte op de BW-laan valt het – buiten de spits – ook meestal nogal mee.
In concreto gaat het om het stukje tussen de Birktstraat en de Stichtse Rotonde. Dus de Barchman Wuytierslaan en de Daam Fockemalaan.

Westelijke Ontsluiting Amersfoort

Inmiddels zijn er al ongeveer 24 varianten bedacht om het “ontsluitings-probleem” op te lossen. Veel varianten betreffen nieuw asfalt, vaak door de Bokkeduinen, tunnels onder of viaducten over het spoor en nog veel doller.
In onderstaande kaart zijn een aantal van die varianten, die in het verleden bedacht zijn in beeld gebracht.

Westelijke Ontsluiting Varianten
(afbeelding met dank aan: http://www.woonklimaat-berg.nl/wp-content/uploads/20110524-Informatieavond-Westelijke-Ontsluiting-SWB-4.pdf – Stichting Woonklimaat Berg)

Voor Birkhoven zouden de meeste varianten belangrijke gevolgen hebben. Dat kan variëren van een randje bos dat opgeofferd moet worden voor verbreding van de BW-laan tot een snelweg dwars door Birkhoven heen!

Al die varianten komen nu weer in discussie. Dat gebeurt via een participatief model, waarin aanwonenden en belangengroepen deelnemen. Het Utrechts Landschap – bij monde van Chris Bakker – is ook in deze discussie betrokken. Er wordt allerlei onderzoek gedaan – o.a. via een verkeers-simulatie, om na te gaan of een opwaardering van de westelijke ontsluiting nodig is, en zo ja, hoe. Uiteindelijk moet dit uitmonden in een advies aan de gemeenteraad.

Maandag 29 augustus worden betrokkenen – bewoners, bedrijven en gebruikers van de westelijke ontsluiting – geïnformeerd over de stand van zaken.

Advertenties

Over Dick Bos

Wilt u meer over mij weten? Lees dan (als we in Nieuw-Zeeland zijn) ons blog "wvendb (in nz)" of: mijn blog "dickbos" (in origineel steenkool-Engels), of ons blog "hackfalls" (idem) - alles op wordpress. U kunt ook eens kijken naar mijn bijdragen op wikipedia-nl. (Gebruiker:Dick_Bos)
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven, Westelijke Ontsluiting Amersfoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s