Bijpraten met de directeur

Op uitnodiging van het Utrechts Landschap was ik dinsdag in Zeist in het onderkomen van het WNF. Bijpraten met de directeur, een jaarlijks terugkerend evenement voor de vrijwilligers.

Het gebouw van het WNF in Zeist. Met duurzaamheid hoog in het vaandel.

Het is heel zinvol om de vrijwillligers de visie en de toekomstvisie van de organisatie te laten horen en zien. Er wordt veel bezuinigd op natuur en ook het Utrechts Landschap merkt dat natuurlijk. Was het verleden jaar 60%, nu wijzen de getallen naar 70% bezuinigingen op natuurgebeuren. Dat zijn akelige berichten en een ieder maakt zich zorgen. Het is dan prettig om te horen dat het UL er wél antwoorden op heeft. Dat er allerlei plannen en activiteiten zijn, die op een andere manier voor de financiën kunnen gaan zorgen. Marco Glastra heeft kort en duidelijk de toekomstplannen laten horen en wat straalt daar een kracht uit. Ze zitten daar echt niet stil bij het UL!

Gids Henk Merkens vertelt over landgoed Schoonoord

Na het binnen gedeelte is er bij het UL ook meestal wel wat buiten te beleven. De groep werd door twee gidsen, Henk Merkens, gids bij UL en bij het Gilde, en Joris Boswachter rondgeleid over het terrein van Schoonoord en Blikkenburg. Een heel aangename wandeling, met aangename gidsen en door een aangenaam en bijzonder terrein. Het was weer een heerlijke middag, die op eenvoudige maar zeer doordachte wijze werd verzorgd door het Utrechts Landschap.

Joris Boswachter staat in een vennetje van Blikkenburg, voormalig militairterrein. Dit gebied is niet toegankelijk voor publiek, alleen in heel bijzondere gevallen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Utrechts Landschap en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s