Toch robuuste zones

Bijpraten met de directeur was dit jaar georganiseerd in Amerongen. Er waren drie dagen waar je je op kon inschrijven en ik had voor de zaterdag gekozen. Een zaterdag in de lente die aanvoelde als een midwinterdag en later bleek de koudste te zijn sinds 1916. De groep was vandaag niet erg groot en daarom konden we met z’n allen in het informatiecentrum naar het verhaal van de directeur, Saskia van Dockum, luisteren. Onze nieuwe directeur sinds oktober 2012. Zo mogelijk maakte ze met ieder een persoonlijk praatje.

Saskia van Dockum

Saskia van Dockum

Waren de bezuinigingen vorig jaar nog als een strop om de nek van natuurorganisaties, dat lijkt met de nieuwe staatssecretaris Sharon Dijksma toch weer heel anders. Zij pleit er wél voor om de EHS af te maken, om een grote robuuste zone te creëren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle problemen weer verleden tijd zijn. Er moet nog steeds geknokt worden om ook kleinere ecologische verbindingen voor elkaar te krijgen. Ook de kleine verbindingen zijn belangrijk voor de grote robuuste verbinding. Er moet dus veel gepraat, overlegd en genetwerkt worden om de natuur in de provincie op de been te houden. Dat is natuurlijk niet het enige, het moet dan ook onderhouden worden. Daar is beleid op gemaakt en dat beleid blijft ook met deze nieuwe directeur gehandhaafd. Dat wordt niet zomaar omgezet, dat is lange termijn beleid. Natuur in Nederland is te klein om zichzelf helemaal te onderhouden en om dan ook gastheer te zijn voor alle recreanten, hondenuitlaters, trimmers enz.

Het Utrechts Landschap heeft ook enkele vakantiewoningen in de verhuur. Leuke plekkies!

Het Utrechts Landschap heeft ook enkele vakantiewoningen in de verhuur. Leuke plekkies!

Na de lezing was er een wandeling gepland waar niemand echt veel trek in had. De koude snijdende wind was daar de oorzaak van, maar de gidsen trokken zich daar niets van aan. En dat was maar goed ook, want het was weer echt de moeite waard.

Warm ingepakt luisteren we naar Simon Klingen (rechts met hoed)

Warm ingepakt luisteren we naar Simon Klingen (rechts met hoed)

Al ben ik dan al minstens een keer of 6 met Simon met een excursie mee geweest, hij weet altijd weer wat te vertellen wat ik niet wist of niet had onthouden. Wie dit leest en nog nooit met hem is mee geweest op een cursus bosbeheer………haast je om je in te schrijven op een van zijn volgende cursussen!
Teruggekomen in het bezoekerscentrum was het behaaglijk warm en waren er heerlijke broodjes voor allemaal. Vrijwilligers van Amerongen bedankt voor de gastvrijheid in jullie mooie informatiecentrum.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Utrechts Landschap en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s