Boswachter aan het woord in Altis Magazine

In het Altis Magazine van maart 2013 is een uitgebreid interview verschenen met Martijn Bergen, “onze” boswachter, door Ruud Frings.
Een uitermate tragisch aspect van dit artikel moet eerst worden genoemd: de interviewer Ruud Frings overleed voordat het artikel in het Altis Magazine verscheen. Dus in hetzelfde Magazine waarin het interview met Martijn verscheen, kunnen we ook In Memoriam voor Ruud Frings lezen. Behalve zijn bijdragen aan het Magazine is hij ook voorzitter van Altis geweest. Hij is “in het harnas” gestorven: tijdens de training van zaterdag 23 maart kreeg hij een hartinfarct.
Altis is de atletiekvereniging waar Nico, Cees, Egbert en John lid van zijn. Nico had geregeld dat Martijn werd uitgenodigd om in het verenigingsblad uit te leggen dat de sporters van Altis “door het huis van de vogels lopen” als ze aan het trainen zijn in Birkhoven. En zoals we Martijn kennen heeft hij dat weer met veel enthousiasme en toewijding gedaan. In het interview wordt uitgelegd wat er voor werkzaamheden in het bos plaatsvinden, en waarom. Er valt ook een enkel woord van kritiek aan het adres van die sporters, die niet op de paden blijven…. En er is een oproep om beschermer van Het Utrechts Landschap te worden. Het instandhouden van zo’n schitterende trainingslokatie als Birkhoven vraagt immers een zo breed mogelijke ondersteuning.

Voor wie het hele artikel wil lezen: klik hier.
met dank aan de redactie van Altis Magazine.

Advertenties

Over Dick Bos

Wilt u meer over mij weten? Lees dan (als we in Nieuw-Zeeland zijn) ons blog "wvendb (in nz)" of: mijn blog "dickbos" (in origineel steenkool-Engels), of ons blog "hackfalls" (idem) - alles op wordpress. U kunt ook eens kijken naar mijn bijdragen op wikipedia-nl. (Gebruiker:Dick_Bos)
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s