Borden in het pinetum

Na jaren activiteit in het pinetum is nu de bekroning van het werk van de birkhovenveldwerkgroep een feit: borden bij het pinetum. Twee informatiepanelen bij de toegangen en kleine naambordjes bij de (enkele) bomen.

Het informatiepaneel bij de zuid entree

Het informatiepaneel bij de zuid entree

En officieel zijn die borden woensdag 25 september feestelijk onthuld. Rond half vier begon er steeds meer activiteit te komen op de laan langs het pinetum. Vrijwilligers van de veldwerkgroep, leden van de VBBBB, buren in Birkhoven zoals oa. de directeur van het dierenpark en bestuursleden van AV Triathlon, oud beheerders en medewerkers van de gemeente betrokken bij het pinetum, beheerders van andere pineta zoals Blijdestein Hilversum en De Dennenhorst in Lunteren, de kleindochter van de bosbaas die het pinetum heeft aangelegd en nog vele anderen die op een of andere manier met het pinetum te maken hebben (gehad).

20130925PinetumBirkhoven 07320130925PinetumBirkhoven 064

Na een woord van welkom aan alle aanwezigen en een korte rede van boswachter Martijn Bergen werd het woord gegeven aan Koos Voogt. Koos is gemeenteraadslid en al jaren een regelmatig bezoeker van het pinetum.

De officiële onthulling van het paneel door Koos Voogt

De officiële onthulling van het paneel door Koos Voogt

Al heel vaak werd ons gevraagd waarom er geen naambordjes bij de bomen waren. Van het begin waren er bordjes bij de bomen en ook bij renovaties is er gezorgd voor naambordjes. Een belangrijk educatief aspect van het pinetum. Helaas blijven bordjes om verschillende redenen niet eeuwig goed. Nadat er allereerst zinken bordjes waren, kwamen er in 1983 hele mooie groene bordjes. Deze waren niet tegen zonlicht bestand en moesten ook het veld weer ruimen. Anno 2013 hebben we bordjes met naam en QR code. Ga met de ifoon over de code en op de gevonden website wordt het een en ander verteld over de boom. Ook algemene informatie over het pinetum kan op deze manier worden gevonden.

een oud bordje

een oud bordje


Nieuw bordje met QR code

Nieuw bordje met QR code

Dick vertelt de geschiedenis en andere wetenswaardigheden

Dick vertelt de geschiedenis en andere wetenswaardigheden

Met de hele groep liepen we door het pinetum naar de andere kant alwaar de koffie en koek voor ons klaar stond. Daar kon Dick ons nog het een en ander over de geschiedenis van het inmiddels 80 jarige pinetum vertellen. Én over de kleine uitbreiding die na zoveel jaar heeft plaatsgevonden.

Onder de tranenden vertelt John over enkele interessante coniferen

Onder de tranenden vertelt John over enkele interessante coniferen

John, Nico, Cees Ria en Gijs namen nadien nog een groep mensen mee naar een speciale boom in het pinetum om er in het kort iets over te vertellen. Het pinetum zo vol met enthousiaste mensen was me een waar genoegen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven, Pinetum Birkhoven en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s