Westelijke ontsluiting

Al eerder is op dit blog gemeld over de Westelijke Ontsluiting, zie hier. De weg die er moet komen om voor een betere verkeersdoorstroming te zorgen. Het besluit over het ‘hoe en wat’ van de weg komt steeds dichter bij en er beginnen steeds meer mensen te protesteren.
Zaterdag 7 maart 2015 was er een protestbijeenkomst in de Kabouterhut waarin verschillende groeperingen hun visie op het geheel lieten horen. Oa. SGLA, VBBBB, de beroemde vrouwenbuurt en Milieudefensie lieten zich duidelijk horen. Na de praatjes waren er nog twee wandelingen door het gebied met de mogelijkheid tot discussie.

20150307 07

20150307 08

20150307 09

Er zullen 3000 bomen moeten worden gekapt, de BWlaan (noord) en de Daem Fokkemalaan zullen worden verlegd. Sommige mensen krijgen een weg dichter bij huis en voor anderen wordt de afstand tot de weg wat groter. Wat de belangrijkste reden voor de aanleg van de weg is, is de gemiddelde snelheid van het verkeer in de spits, die nu te laag blijkt te zijn. Of in ieder geval te laag bleek te zijn in de tijd dat de onderhandelingen over de weg begonnen. Inmiddels is de A28 verbreed, wordt de Kersenbaan aangelegd en ook nog de A1 verbreed. De grote vraag is of het nu eigenlijk nog wel nodig is dat de WO er komt.

Kan het nut en de noodzaak nu nog wel worden aangetoond?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Westelijke Ontsluiting Amersfoort en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s