Naar de bosvijver

Het werd weer eens tijd om de natuurstenen bij de bosvijver van zand te ontdoen. Dus met scheppen, emmers en bezems trokken we er heen. Het weggespoelde zand hebben we zo goed en zo kwaad het ging weer wat de helling op gewerkt. Het resultaat is dat de stenen er in ieder geval weer verzorgd uitzien.

Natuurstenen bij de vijver

Natuurstenen bij de vijver

We werden de hele tijd in de gaten gehouden door de aalscholver, die meteen lekker zijn vleugels zat te drogen. Hij heeft daar echt een vaste stek.

20150413 10B

Tijdens de koffie kwam er ineens een eendje uit de kant zwemmen wat duidelijk geen wilde eend was. Dankzij mijn fototoestel konden we hem wat ‘zoomen’ en bleek het een mandarijneend.

Mandarijneend (met vrouwtje?)

Mandarijneend (met vrouwtje?)


(klik op de foto om te vergroten)
Afgelopen winter had ik al van Joost gehoord dat hij een mandarijneend in de bosvijver had gezien, maar verder had ik er nooit meldingen van gezien. Ondanks mijn wat matige foto is toch echt te zien dat het een mandarijneend is en volgens mij is er ook een vrouwtje bij.

Om aan de andere kant van de bosvijver ook nog wat stenen te gaan reinigen kwamen we langs deze omgewaaide den, heel dicht bij de brug. Iets te groot om door ons te worden verwijderd!

Omgevallen den die het pad afsluit

Omgevallen den die het pad afsluit

Daar aan de andere kant hebben we ook nog even gewerkt aan de stenen. De laarzen kwamen goed van pas.

Kees, Dick en Guido aan het werk

Kees, Dick en Guido aan het werk

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven, Bosvijver en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Naar de bosvijver

  1. Kees Aalbers zegt:

    heel mooi plekje Dick, moet je mij maar eens een keer laten zien. gr. Kees

  2. wilma zegt:

    Leuk als je een keertje naar Afrt komt, dan laten we je heel Birkhoven zien!

  3. Ivo zegt:

    Wat een mooie plek de bosvijver. Kwam er vanavond bij toeval op het fietsje langs en verbaasde me over de rust zo tijdens de schemering. En inderdaad, de natuurstenen lagen er prachtig bij!

  4. wilma zegt:

    Ging die reactie over de vuilnisbakken? UL plaatst geen vuilnisbakken in de natuurgebieden. Wie van het bos gebruik maakt kan op de bordjes lezen dat ze geen vuil mogen achterlaten in het bos. Dus wat je meeneemt het bos in, moet je ook gewoon zelf weer mee terug nemen. Dat een heleboel mensen dat aan hun laars lappen is natuurlijk heel vervelend. Maar geen reden om toch prullenbakken te gaan plaatsen. Spreek de mensen er gerust op aan als ze hun vuil achter laten!

  5. thewhiteskydiver zegt:

    Ja die ging daar idd over. Trouwens als je goed had gelezen dan had je kunnen weten dat ik vroeg om een vuilnisbak op de kleine parkeerplaats, en niet IN het natuurgebied, waar ook mensen hun auto parkeren die naar het Dierenpark gaan. En overigens vind ik het nogal arrogant om een post weg te halen als dat niet in je straatje past zonder dat te vermelden. Dan ben je voor mij een sneue sukkel!

  6. thewhiteskydiver zegt:

    Gelukkig dat je beaamt dat je idd een sneue sukkel bent. Wat een zelfkennis! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s