Maaien

Al enkele jaren op rij wordt een gedeelte van het pinetum gemaaid. Het gras groeit dit jaar ook weer erg snel en we hebben Erik weer uitgenodigd om te komen maaien. Deze maandagmorgen was dus de rust in het pinetum voor korte tijd verstoord. Met man en macht zijn we direct aan het harken gegaan. Harken en afvoeren, in de hoop dat het wat zal verschralen. Kruiwagens vol werden weggereden, maar om 12 uur was het nog lang niet af. Het plan om een uurtje door te werken om het af te maken was leuk bedacht, maar het zouden wel minstens drie uur moeten worden om het echt af te maken. Het was echt heel veel. Dus weten we wat we komende maandag moeten doen! Niet erg, want werken in het pinetum blijft toch nog steeds bijzonder. Altijd is er wel wat bijzonders te zien.

Vandaag was het bijzondere de rups die Hans had gevonden. Op het springzaad. Plantje meegenomen naar de koffie en ieder kon zich over deze mooie rups verbazen.

Met grote ogen probeert deze rups ons een beetje bang te maken

Met grote ogen probeert deze rups ons een beetje bang te maken

Echt een grote rups die niemand bij naam kende. Dus thuis even opgezocht en het blijkt een Olifantrups te zijn. Die naam past wel bij hem. Het is de rups van de Groot avondrood. Zie Wikipedia voor iets meer info.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s