Niet uit het hart!

Met z'n allen voor de Sequoia

Met z’n allen voor de Sequoia

Nogmaals met z'n allen voor de Sequoia. Zoek de verschillen

Nogmaals met z’n allen voor de Sequoia. Zoek de verschillen

Wat was het weer heerlijk om al onze veldwerkers, boswachters en betrokken medewerkers te ontmoeten in het pinetum! Al ruim twee maanden geleden is het dat we onze laatste werkdag in Birkhoven hadden. De tijd vliegt. Maar fijn om te merken dat de veldwerkgroep gewoon doorgaat. Fijn om te merken dat het enthousiasme en de liefde voor Birkhoven en het pinetum niet alleen bij ons aanwezig is, maar dat de hele groep dat heeft. Het mooie en afwisselende Birkhoven, waar Dick en ik al meer dan tien jaar onze maandagochtenden doorbrachten. Waar we leuke ontmoetingen hadden met mensen, dieren, vogels en waar we (naald)bomen en struiken hebben leren kennen en waarderen. Waar we ontdekt hebben dat het bos elke week anders is, anders voelt en anders ademt. Het bos waar door mensen veel gebruik van wordt gemaakt, maar toch geen afgetrapte of versleten indruk geeft. Het vitale bos dat al dat gebruik door de mens, met een beetje hulp van de boswerkers, gewoon aan kan. Het blijft een bos waar mens en dier zich thuis kan voelen.

Deze week dus ons afscheid en voor het eerst in al die jaren hebben we aan tafel gezeten om broodjes te eten en koffie en sap te drinken. Een overdekte gedekte dis, speciaal voor ons! Omringd door al onze bosvrienden. Wat geweldig bedacht en wat gezellig om elkaar zo weer te ontmoeten.
Dank voor het prachtige boek van Planken Wambuis, een gebied in de buurt van onze nieuwe stek wat we nu kunnen en zullen gaan ontdekken.

Als kado aan het pinetum hadden wij nog twee kleine boompjes meegebracht, voor het nieuwe werelddeel. Ik mocht nog even de spade ter hand nemen, een gat graven en het voorbereiden voor de nieuwe bomen. Een Araucaria araucana, apenboom, en een Libocedrus decurrens of wel wierookceder. Ze staan er prachtig bij! Hoe zou dat over een jaar zijn? En over vijftig jaar? En over…….. Ik zou het best willen weten. Of toch maar niet?

Aan al onze medevrijwilligers en boswachters en veldwerkers van het UL kan ik wel zeggen dat we ons nog steeds geweldig thuis voelen tussen hen. Wel uit het oog, maar zeker niet uit het hart!

Nu volgen nog een serie foto’s die ik maandag heb gemaakt. Deze keer komen ze allemaal online.

Samen de boom planten

Samen de boom planten

Samen de boom planten

Samen de boom planten

Samen de boom (wierookceder) planten

Samen de boom (wierookceder) planten

Samen de boom planten, zou het nog gaan regenen?

Samen de boom planten, zou het nog gaan regenen?

Is het goed gegaan? Wat is Guido daar aan het doen?

Is het goed gegaan? Wat is Guido daar aan het doen?

Natuurlijk is het goed gegaan!

Natuurlijk is het goed gegaan!

Even bijpraten

Even bijpraten

Ook even met de andere boswachter

Ook even met de andere boswachter

Dat hebben ze nu speciaal voor ons gedaan, Wauw!!

Dat hebben ze nu speciaal voor ons gedaan, Wauw!!

Mmmmmm, ziet er heerlijk uit

Mmmmmm, ziet er heerlijk uit

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven, Pinetum Birkhoven, Utrechts Landschap en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s