Ede

Bloeiende wilg


Was het vroeger niet Heintje die maar afscheid bleef nemen? Nou, wij kunnen er ook wat van!! Onze laatste werkdag in november, daarna afscheid bij de nieuwjaarsborrel, begin februari afscheid in het pinetum en vrijdag 17 maart alweer afscheid, nu van de vrijwilligers van de veldwerkploeg van Birkhoven. Ach, zullen we het maar geen afscheid noemen, we spreken elkaar vast wel snel.
De sfeer was weer als vanouds! Wat een heerlijke veldwerkgroep hebben we toch altijd gehad. Niet alleen prettig om mee samen te werken, maar ook prettig om mee koffie te drinken, een wandeling te maken, te borrelen en te eten. Zonder problemen van half drie tot half tien volgepraat met z’n allen. Allemaal hartelijk dank hiervoor en natuurlijk ook voor de bon, die we voor onze tuin bij het nieuwe huis gaan gebruiken.
Na koffie en wat lekkers hebben Dick en ik hier de zeer nabije omgeving laten zien. In ieder geval wat spots van de oude Enkafabriek. Het meest opvallend zijn de schoorstenen die zijn blijven staan. Echt grote schoorstenen. Elke keer is het weer een feest om mensen naar de hoogte te laten raden.

De ruim 80 jaar oude schoorsteen van de Enkafabriek. Ongeveer 82 meter hoog

Hoe hoog is dat geval wel niet?

Een klein stukje wandelen bracht ons bij drie grote paddenpoelen en nog iets verder liepen we in het landgoed Hoekelum en daar stonden we plotsklaps bij een spreng. Elke keer weer vreemd om in zo’n droog zanderig bos ineens een watertje te hebben.

Even kijken bij de spreng met het uiterst heldere water


Weer terug op het Enkaterrein keken we nog even bij de aanbouw van ons toekomstige huis en daarna moesten we ons een beetje haasten om nog tijd genoeg te hebben voor de Fietser. Een grote oude hal van de fabriek die is omgetoverd tot fietsparadijs met testbaan etc. Allerlei soorten fietsen zijn te bewonderen en te testen op de baan.

Ziet er nog niet erg aantrekkelijk uit ons nieuwe huis. Maar dat komt allemaal goed!

Daarna smaakten de drankjes opperbest, net als de maaltijd die door de RotiKing was geleverd.
Het was een heerlijke dag, allemaal bedankt!!

Klik gerust op de foto om hem vergroot te zien!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Birkhoven en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s